nieuws
kunstenaars
tentoonstellingen
activiteiten
beurzen
informatie
LhGWR
Stationsweg 137
2515 BM Den Haag
070 3886585

info@lhgwr.com

 Nieuwe openingstijden
Do - Za 12.00 - 18.00 uur
Alleen geopend tijdens tentoonstellingen
 
 
 
     

 
     
 


lijn

Wood-Collar In het Kader van Liefhertje
Vanaf 26 mei 2013


Zondag 26 mei lanceert LhGWR 'In het Kader van Liefhertje’ de Wood-Collar van de jonge ontwerper Anne-Marijn van Rooij. Wood-Collar is een uniek vintage kraagje, vervaardigd uit zorgvuldig geselecteerde restanten van duurzaam hardhout. In het Kader van Liefhertje wordt haar nieuwste serie uitgelicht.


lijnlijn

Over Studio Anne-Marijn

Studio Anne-Marijn is begonnen als een illustratief en grafisch ontwerp studio, in 2011 opgericht door Anne-Marijn van Rooij na haar afstuderen aan de Groningse Kunstacademie Minerva.

Na een reis door Australië en Azië en tijdens haar afstudeeronderzoek ontdekte Anne-Marijn haar bijzondere oog en liefde voor natuurlijke materialen en texturen. Daarmee ontleedde ze landschappen die ze omtoverde tot prachtige dessins, verwerkt in jurkjes en grote papieren kragen/harnassen. Waar haar studie tot dan vooral gericht was op tweedimensionaal werken, kwam ze er toen achter hoe fascinerend het is om 2D- patronen te verwerken in 3D-objecten. Na haar afstuderen is ze zich daarom verder gaan toeleggen op 3D-technieken.

 

 

Over Wood-Collar

Na veel experimenteren en de nodige ervaring te hebben opgedaan met het ontwerpen van een aantal awards, ontwikkelde Anne-Marijn haar eigen ‘lagen techniek’ waarmee ze haar Wood-Collar vervaardigt: een prachtig vintage kraagje, maar dan in een nieuw, uniek en duurzaam design jasje. Vervaardigd uit prachtig zorgvuldig geselecteerde restanten van duurzaam hardhout, in plakjes van de gewenste vorm gezaagd met de lasersnijder en geheel met de hand verder bewerkt en afgewerkt. 
Omdat de verschillende soorten hout in kleine en onvoorspelbare hoeveelheden verzameld worden, kan en wil Studio Anne-Marijn geen grote aantallen identieke producten maken. Elk exemplaar is daarom uniek en voorzien van een eigen serienummer op de achterkant.

Na haar eerste test serie 'Prototypes' heeft ze onlangs haar tweede serie gelanceerd, serie 1.1. Deze nieuwste serie Wood-Collars hebben een leuk extra accent: door een verwisselbaar bovenstukje kan de Wood-Collar met verschillende lak kleurtjes gedragen worden, of juist zonder, open.
 
 


 lijn

... In het Kader van Liefhertje’ is een nieuwe manier om jonge Nederlandse ontwerpers de mogelijkheid te geven hun werk te expseren in een commerciële omgeving. Door middel van een groot wit kader temidden van de winkelruimte, krijgen de producten op een toegankelijke manier de aandacht die ze verdienen.

lijn
 
     
 
     
  In de winkel vind je handgemaakte, unieke en vernieuwende producten uit verschillende ontwerpdisciplines.Binnenkort krijgen wij ook een WEBSHOP, nog even geduld...Meet the Locals

Interview
Mirre van den Berg
Welmer Keesmaat
Dave Valk
Gwenda JakobsExpositie
18-01-14 t/m 22-02-14
Alissa + Nienke


In het Kader van Liefhertje

26-05-13
Wood-Collar

14-04-13
Hanemaai

27-01-13
De Intuitiefabriek

07-09-12
Lieke Jildou de Jong

01-06-2012
Nienke Sybrandy 
     

 

   
     
 
  Copyright (C) 2017 Liefhertje en De Grote Witte Reus Den Haag / All rights reserved / Disclaimer
Thanks to: Europese Unie, Gemeente Den Haag, Stroom Den Haag, Hofstad Hosting
  Hier wordt geïnvesteerd in uw toekomst.
Dit project is mede mogelijk gemaaktmet steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie.