nieuws
kunstenaars
tentoonstellingen
activiteiten
beurzen
informatie
LhGWR
Stationsweg 137
2515 BM Den Haag
070 3886585

info@lhgwr.com

 Nieuwe openingstijden
Do - Za 12.00 - 18.00 uur
Alleen geopend tijdens tentoonstellingen
 
 
 
     

 
     
 


lijn

'Hanemaai' In het Kader van Liefhertje
Vanaf 14 april 2013


Zondag 14 april lanceert LhGWR 'In het Kader van Liefhertje’ het label Hanemaai met haar projecten My Infinite Home Tool en Stretch Out – Home Wear.


lijn

lijn

Over Hanemaai

Hanemaai is de naam van de ontwerpstudio van Jolien Hanemaaijer die in 2011 afstudeerde aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunst in Den Haag. Haar werk is geïnspireerd op en komt voort uit haar reiservaringen waarbij ze er van uit gaat dat het leven een persoonlijk avontuur is los van labels en voorgeprogrammeerde ideeën. Ze werkt aan concepten en producten die de vrijheid en het avontuur van het reizen in het dagelijks leven trekken. Haar werk werd gepubliceerd in internationale tijdschriften en was te zien op de Salone del Mobile in Milaan. Ze werd geselecteerd voor de New Talents show op DMY international design festival in Berlijn 2012.

lijnOver My Infinite Home Tool

Twee draagbare objecten om spullen in op te bergen met de dubbele functie van een koffer en een 'show display'. Je draagt ze op je rug of zet ze neer als kastje. Ze vervoeren je spullen en laten zien wat je hebt meegenomen op reis.
Dit project is ontstaan vanuit de ervaring tijdens het reizen waarbij je leeft uit één koffer en keuzes moet maken wat je meeneemt en wat je achterlaat. Alleen de allerbelangrijkste spullen, die je persoonlijkheid en identiteit definiëren, neem je mee. De spullen worden bij elkaar gehouden met elastieken banden die door kleine gaatjes in het houten frame zitten. De koffers zijn op ambachtelijke wijze met de hand gemaakt door meubelmaker en ontwerper Paul Timmer.

lijn

lijn

Over Stretch Out - Home Wear

Een draagbare tent voor binnen die je het mogelijk maakt een persooblijke plek te creëren waar en wanneer je maar wilt. Zet de tent neer, stop de stekker in het stopcontact, en je hebt een guerrilla camping in je eigen huiskamer.

Tijdens haar reizen leefde Jolien Hanemaaijer op veel verschillende plekken waar ze zich soms meteen thuis voelde, maar af en toe het gevoel had er niet te passen. Veel gebouwen en kamers lieten weinig ruimte voor je persoonlijke gewoontes. Met dit project wilde Hanemaaijer een onafhankelijke en fexibele kamer creëren die je de ruimte geeft aan je persoonlijke regels en gebruiken zodat je de bestaande ruimte kunt negeren.
De Stretch Out – Home Wear kit bestaat uit tentstokken, een gebreide deken met houtprint, panelen van textiel om meer intimiteit en privacy te creëren, een elastisch netje waarin je je persoonlijke spulletjes kunt opbergen, en een katoenen koord met daarin een lichtsnoer verwerkt waarmee je alles bij elkaar kunt binden. De tent is nog niet in productie, maar wel te zien bij LhGWR.lijn

... In het Kader van Liefhertje’ is een nieuwe manier om jonge Nederlandse ontwerpers de mogelijkheid te geven hun werk te exposeren in een commerciële omgeving. Door middel van een groot wit kader temidden van de winkelruimte, krijgen de producten op een toegankelijke manier de aandacht die ze verdienen.

lijn
 
     
 
     
  In de winkel vind je handgemaakte, unieke en vernieuwende producten uit verschillende ontwerpdisciplines.Binnenkort krijgen wij ook een WEBSHOP, nog even geduld...Meet the Locals

Interview
Mirre van den Berg
Welmer Keesmaat
Dave Valk
Gwenda JakobsExpositie
18-01-14 t/m 22-02-14
Alissa + Nienke


In het Kader van Liefhertje

26-05-13
Wood-Collar

14-04-13
Hanemaai

27-01-13
De Intuitiefabriek

07-09-12
Lieke Jildou de Jong

01-06-2012
Nienke Sybrandy 
     

 

   
     
 
  Copyright (C) 2017 Liefhertje en De Grote Witte Reus Den Haag / All rights reserved / Disclaimer
Thanks to: Europese Unie, Gemeente Den Haag, Stroom Den Haag, Hofstad Hosting
  Hier wordt geïnvesteerd in uw toekomst.
Dit project is mede mogelijk gemaaktmet steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie.