nieuws
kunstenaars
tentoonstellingen
activiteiten
beurzen
informatie
LhGWR
Stationsweg 137
2515 BM Den Haag
070 3886585

info@lhgwr.com

 Nieuwe openingstijden
Do - Za 12.00 - 18.00 uur
Alleen geopend tijdens tentoonstellingen
 
 
 
     

 
     
 


lijn

Lieke Jildou de Jong in het Kader van Liefhertje
7 september om 19.00 uur

(tegelijkertijd is de opening van Schatgraven en er is Hoogtij)

Vrijdag 7 juni lanceert LhGWR in de winkel de tweede ‘... In het Kader van Liefhertje’, met dit keer de ‘reis van re-boot’ van Nederlandse ontwerper Lieke Jildou de Jong.

... In het Kader van Liefhertje’ is een nieuwe manier om jonge Nederlandse ontwerpers de mogelijkheid te geven hun werk te exposeren in een commerciële omgeving. Door middel van een groot wit kader temidden van de winkelruimte, krijgen de producten op een toegankelijke manier de aandacht die ze verdienen.

lijnlijn

Lieke Jildou de Jong (1988) studeerde product design aan de Hogeschool van de Kunsten Utrecht waar ze afstudeerde met ‘reis van re-boot’. Dit werd een aanzet om begin dit jaar 3 maanden in Beijing te wonen en daar onderzoek te doen naar verschillen tussen de westerse en Chinese hedendaagse cultuur.

‘reis van re-boot’ is het verslag van een ontdekkingsreis naar nieuwe mogelijkheden voor onze samenleving. In onze snel veranderende wereld kampen we meer en meer met een gebrek aan ruimte en tijd. De oplossingen die door autoriteiten als architecten en planologen worden toegepast, dragen bij aan een systeem dat we als vanzelfsprekend en normaal zijn gaan ervaren.
In acht hoofdstukken onderzoekt ‘reis van re-boot’ een alternatief systeem, dat is ontwikkeld door alledaagse structuren van productie, transport en wonen te deconstrueren en de afzonderlijke elementen in nieuwe, ongebruikelijke combinaties voor te stellen. Om deze combinaties levensvatbaar te maken worden mammoettankers en andere grote oceaanschepen getransformeerd in autonome, varende eilanden, met ieder hun eigen proefstation.
In de mix van handgetekende impressies en op de computer ontworpen bouwtekeningen geeft ‘reis van re-boot’ een gedetailleerd beeld van een parallelle wereld, ergens halverwege Utopia en realiseerbaar ideaal.

Op vrijdag 14 september zal Lieke Jildou de Jong haar werk persoonlijk toelichten met een presentatie na afloop van de VrijdagMiddagHap.

lijnlijnlijn

lijn 
     
 
     
  In de winkel vind je handgemaakte, unieke en vernieuwende producten uit verschillende ontwerpdisciplines.Binnenkort krijgen wij ook een WEBSHOP, nog even geduld...Meet the Locals

Interview
Mirre van den Berg
Welmer Keesmaat
Dave Valk
Gwenda JakobsExpositie
18-01-14 t/m 22-02-14
Alissa + Nienke


In het Kader van Liefhertje

26-05-13
Wood-Collar

14-04-13
Hanemaai

27-01-13
De Intuitiefabriek

07-09-12
Lieke Jildou de Jong

01-06-2012
Nienke Sybrandy 
     

 

   
     
 
  Copyright (C) 2017 Liefhertje en De Grote Witte Reus Den Haag / All rights reserved / Disclaimer
Thanks to: Europese Unie, Gemeente Den Haag, Stroom Den Haag, Hofstad Hosting
  Hier wordt geïnvesteerd in uw toekomst.
Dit project is mede mogelijk gemaaktmet steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie.