nieuws
kunstenaars
tentoonstellingen
activiteiten
beurzen
informatie
LhGWR
Stationsweg 137
2515 BM Den Haag
070 3886585

info@lhgwr.com

 Nieuwe openingstijden
Do - Za 12.00 - 18.00 uur
Alleen geopend tijdens tentoonstellingen
 
 
 
     

 
     
 


lijn

Nienke Sybrandy In het Kader van Liefhertje
Lancering: 1 juni om 19.00 uur
(er is deze avond ook Hoogtij)
Entree: gratis

Vrijdag 1 juni is het zover en lanceert LhGWR het nieuwe winkelconcept ‘... In het Kader van Liefhertje’, dit keer met de Nederlandse ontwerper Nienke Sybrandy.

... In het Kader van Liefhertje’ is een nieuwe manier om jonge Nederlandse ontwerpers de mogelijkheid te geven hun werk te exposeren in een commerciële omgeving. Door middel van een groot wit kader temidden van de winkelruimte, krijgen de producten op een toegankelijke manier de aandacht die ze verdienen.

lijnlijn

(persbericht)

Liefhertje
LhGWR is een galerie en winkel in één waar werk en producten van veelal Nederlandse kunstenaars en ontwerpers gepresenteerd worden. Daarnaast is LhGWR ook een ontmoetingsplek waar mensen regelmatig komen eten tijdens de VrijdagMiddagHap of de krant lezen met een kopje koffie. Bij Liefhertje komt kunst en design in een toegankelijke atmosfeer samen.
De organisatie bestaat al sinds 2008 en helpt jonge kunstenaars in hun ontwikkeling door middel van activiteiten en exposities. In de winkel zijn unieke, vernieuwende, handgemaakte en/of in kleine oplage geproduceerde producten te vinden. Deze producten zijn veelal afkomstig van jonge ontwerpers en lopen uiteen van mode- en woonaccessoires tot publicaties en kunst. Het assortiment bestaat uit zowel werk van gevestigde ontwerpers als producten van (nog) onbekende namen. Naast topontwerpers vind je er nieuwkomers die hun talenten aantoonden met een indrukwekkend eindexamen, en jonge ambitieuze professionals die al enige tijd zijn doorgedrongen in de wereld van design.
Sinds eind 2011 is LhGWR verhuisd naar een grotere locatie waar ook de winkel nu de ruimte heeft om de ontwerpers te ondersteunen in de ontwikkeling van hun carrière en hen de mogelijkheid biedt de bezoeker te interesseren voor zijn of haar werk. Dit alles gebeurt “… In het Kader van Liefhertje”.

In het Kader van Liefhertje
‘Hoe kunnen we de exclusieve collecties van LhGWR zo presenteren dat de winkel niet verandert in een museale conceptstore maar de producten wel de aandacht krijgen die ze verdienen?’
Uit deze vraag ontstond het concept voor ‘...In het Kader van Liefhertje’ waarbij er midden in de winkelruimte een ‘kader’ gebouwd is, waarbinnen nieuwe producten geëxposeerd worden op een exclusieve manier.
De invulling van het kader wordt door de ontwerper, die iedere acht weken geselecteerd wordt door LhGWR, zelf bepaald. De ontwerper mag hierbij verschillende materialen gebruiken om zijn of haar product precies zo te presenteren als hij zelf wil.
LhGWR biedt met dit concept een totaalpakket voor de jonge Nederlandse ontwerper. Hij of zij krijgt op deze manier de mogelijkheid een product of collectie te presenteren naar eigen smaak in een commerciële omgeving. Bij iedere nieuwe presentatie wordt het Kader gelanceerd voor publiek met een hapje, drankje en een toelichting van de ontwerper of een andere spreker die door de ontwerper wordt uitgenodigd. LhGWR wil op informele en toegankelijke wijze de drempel naar en voor nieuw publiek verlagen.

Nienke Sybrandy
De eerste ontwerper die LhGWR uitnodigt is Nienke Sybrandy. Nienke Sybrandy (1979) woont in Amsterdam, studeerde textielvormgeving aan de Rietveld academie en deed daarna een master Vrije Vormgeving aan het Sandberg Instituut. Ze initieert zowel eigen projecten als werk in opdracht.

“Mijn werk ontstaat vanuit observaties van het dagelijkse leven: kleine gebeurtenissen in huis, het straatbeeld, handelingen en tradities: ik loop er omheen en houd ze ondersteboven. Mijn meest geliefde materiaal, en muze, zijn voorwerpen die zo vanzelfsprekend zijn, dat ze over het hoofd worden gezien. Ik til ze uit de schaduw en plaats ze in het licht, zodat hun verborgen betekenis zichtbaar wordt. Elk voorwerp is een drager van verhalen en symbolen. Het kleinste ding bevat een grote thematiek. Een spijker is een teken van hoop en verlangen en een gefotokopieerde bos bloemen gaat over dezelfde vergankelijkheid als een zeventiende-eeuws schilderij. Door te werken met alledaagse gebruiksvoorwerpen kan ik het kleine met het grote verenigen en maak ik een verbinding tussen vandaag en vroeger. Dit proces van observeren, analyseren en herinterpreteren krijgt vorm in beelden en objecten die door hun ‘persoonlijke’ verhaal beslist niet vanzelfsprekend zijn.” www.nsybrandy.nl

Op vrijdag 8 juni zal Nienke Sybrandy haar werk persoonlijk toelichten met een presentatie tijdens de VrijdagMiddagHap. Met een bord eten en een wijntje in de hand kun je luisteren naar het verhaal achter de producten en vragen stellen aan de ontwerper.

Webstore
Tijdens de lancering op 1 juni a.s. zal Liefhertje en De Grote Witte Reus ook met trots de nieuwe webstore presenteren. In de webstore zal een groot deel van het assortiment verkoopbaar worden gesteld.
Met de uitgebreide collectie van bijzondere publicaties en special editions op het gebied van beeldende kunst en fotografie in combinatie met de exclusieve producten van jonge ontwerpers, is Liefhertje en De Grote Witte Reus een aanwinst in de wereld van online winkelen.

Download persbericht

lijn 
     
 
     
  In de winkel vind je handgemaakte, unieke en vernieuwende producten uit verschillende ontwerpdisciplines.Binnenkort krijgen wij ook een WEBSHOP, nog even geduld...Meet the Locals

Interview
Mirre van den Berg
Welmer Keesmaat
Dave Valk
Gwenda JakobsExpositie
18-01-14 t/m 22-02-14
Alissa + Nienke


In het Kader van Liefhertje

26-05-13
Wood-Collar

14-04-13
Hanemaai

27-01-13
De Intuitiefabriek

07-09-12
Lieke Jildou de Jong

01-06-2012
Nienke Sybrandy 
     

 

   
     
 
  Copyright (C) 2017 Liefhertje en De Grote Witte Reus Den Haag / All rights reserved / Disclaimer
Thanks to: Europese Unie, Gemeente Den Haag, Stroom Den Haag, Hofstad Hosting
  Hier wordt geïnvesteerd in uw toekomst.
Dit project is mede mogelijk gemaaktmet steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie.