nieuws
kunstenaars
tentoonstellingen
activiteiten
beurzen
informatie
LhGWR
Stationsweg 137
2515 BM Den Haag
070 3886585

info@lhgwr.com

 Nieuwe openingstijden
Do - Za 12.00 - 18.00 uur
Alleen geopend tijdens tentoonstellingen
 
 
 
     

 
     
 


lijn

Bij LhGWR zijn unieke, vernieuwende, handgemaakte en/of in kleine oplage geproduceerde toonaangevende producten te vinden. Deze producten zijn veelal afkomstig van (jonge) creatieve makers en lopen uiteen van mode- en woonaccessoires tot publicaties. Binnen iedere discipline wordt gestreefd naar een gevarieerd aanbod waarin ook onbekendere namen ruim aan bod komen. Naast topontwerpers vind je er nieuwkomers die hun talenten aantoonden met een indrukwekkend eindexamen, en jonge ambitieuze professionals die al enige tijd zijn doorgedrongen in de wereld van design.

LhGWR heeft een groot assortiment kunstboeken in de speciaal daarvoor ingerichte boekwinkel. Deze collectie bestaat uit boeken die in eigen beheer zijn uitgegeven en publicaties van kleine uitgeverijen als Fw: Books, Roma Publishers, _V2 Publishers, Onomatopee, Post Editions, Heden en Stroom Den Haag.

lijnlijn lijnlijn

 

lijn

Meet the Locals

Middels een online en offline programmering geeft LhGWR je de kans om de ontwerper en het verhaal achter het product te leren kennen. In de winkel vindt iedere twee maanden een expositie van kleine en grote namen uit de wereld van het Nederlands productontwerp plaats. Met deze expositie biedt LhGWR een podium voor ontwerpers om het maakproces en het verhaal achter het product te vertellen. Op de website van LhGWR is iedere twee weken een interview te lezen met één van de trouwe klanten over zijn of haar inspiraties, obsessies en natuurlijk diens favoriete producten uit het assortiment van de Shop.

lijn


  Meet the Locals: Interview Mirre van den Berg
Mirre van den Berg (1977) is een Haagse product-/interieurontwerpster die, na een aantal jaar Interieurarchitectuur aan de KABK, verder is gaan studeren aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam met Productontwerp. Afgelopen jaar heeft zij stage gelopen bij de Nederlandse ontwerper Pepe Heykoop.


  Meet the Locals: Interview Welmer Keesmaat
Welmer Keesmaat (1980) is een Haagse kunstenaar, fotograaf, grafisch ontwerper en de maker van het internationale kunsttijdschrift Yvi Magazine. Eind vorig jaar richtte hij Contentement Projects and Publishing op, een nieuwe uitgeverij op het gebied van fotografie en beeldende kunst.


  Meet the Locals: Interview Dave Valk
Dave Valk (1981) is in 2006 afgestudeerd als Interactive Designer en is nu Creative Director en medeoprichter van Rotterdams digitaal bureau Supersteil. Sinds 2007 ontwikkelt Supersteil digitale producten voor bedrijven zoals Pathé, Coca Cola, Radio 538, RET en Coolblue.


  Meet the Locals: Interview Gwenda Jakobs
Gwenda Jakobs (1985) is een grafisch ontwerper uit Den Haag. Na haar studie aan de HKU richtte Gwenda met haar partner, Jonathan Looman, ontwerpbureau Since Today op. Onder deze naam maakte Gwenda onder andere werk voor Nives Widauer, Bright, HCAK, Thijs Ebbe Fokkens en sinds vorig jaar de nieuwe huisstijl van Theater aan het Spui.

lijn


18-01 t/m 22-02 2014
Meet the Locals: Expositie Alissa + Nienke
lijn


In het Kader van Liefhertje


... In het Kader van Liefhertje’ is een nieuwe manier om jonge Nederlandse ontwerpers de mogelijkheid te geven hun wrk te expseren in een commerciële omgeving. Door middel van een groot wit kader temidden van de winkelruimte, krijgen de producten op een toegankelijke manier de aandacht die ze verdienen.

lijn

26-05-2013
Wood-Collar

lijn


14-04-13
Hanemaai

lijn

27-01-13
De Intuitiefabriek

lijn

07-09-12
Lieke Jildou de Jong

lijn

01-06-2012
Nienke Sybrandy
 
     
 
     
  In de winkel vind je handgemaakte, unieke en vernieuwende producten uit verschillende ontwerpdisciplines.Binnenkort krijgen wij ook een WEBSHOP, nog even geduld...Meet the Locals

Interview
Mirre van den Berg
Welmer Keesmaat
Dave Valk
Gwenda JakobsExpositie
18-01-14 t/m 22-02-14
Alissa + Nienke


In het Kader van Liefhertje

26-05-13
Wood-Collar

14-04-13
Hanemaai

27-01-13
De Intuitiefabriek

07-09-12
Lieke Jildou de Jong

01-06-2012
Nienke Sybrandy 
     

 

   
     
 
  Copyright (C) 2017 Liefhertje en De Grote Witte Reus Den Haag / All rights reserved / Disclaimer
Thanks to: Europese Unie, Gemeente Den Haag, Stroom Den Haag, Hofstad Hosting
  Hier wordt geïnvesteerd in uw toekomst.
Dit project is mede mogelijk gemaaktmet steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie.