nieuws
kunstenaars
tentoonstellingen
activiteiten
beurzen
informatie
LhGWR
Stationsweg 137
2515 BM Den Haag
070 3886585

info@lhgwr.com

 Nieuwe openingstijden
Do - Za 12.00 - 18.00 uur
Alleen geopend tijdens tentoonstellingen


 
 
 
     

 
     
 Van maart 2013 tot maart 2014 verbleef beeldend kunstenaar Stephan Keppel in Atelier Holsboer in Parijs en in het Van Doesburghuis in Meudon waar hij aan één fotografisch project werkte genaamd Entre Entree. Het project richt zich op de omgeving van de beruchte rondweg van Parijs. Keppel is met grote regelmaat als een langspeelplaat rondjes over de Boulevard Périphérique gaan rijden. Hij scheerde langs de zwaar vervuilde gevels, waarbij de materialen en beelden die hij verzamelde als stofjes aan een pickup-naald bleven hangen. Keppel laat zich voortdurend verrassen door het aanwezige beeld, zodat hij het toeval de ruimte kan geven in zijn werkproces, en gaat vervolgens met het beeld langdurig en intensief in de weer. Zo lijken zijn werken bescheiden markeringen, die samen iets van de ziel van de stad ontbloten.

Keppel over zijn werk: "Mijn fotografische werken zijn altijd gebaseerd op de randverschijnselen van de architectuur, de buitenwijk en het interieur. Sinds enige tijd onderzoek ik afval. Dit zijn diepzinnig verrijkende werelden die zich aan mij openbaren, naarmate ik ze meer aandacht geef en registreer. Dit registreren doe ik door middel van fotografie. Het vastleggen zie ik ook als mijn taak als beeldend kunstenaar. Het blootleggen van een innerlijke structuur, een logica, een pad. Een idee verfijnen dat het zo perfect is dat het niet minder kan zijn dan wat het is. Ik sta open voor elke uiterlijke verschijningsvorm; delen uit mijn spaanplaatarchief druk ik af op goudpapier zodat ze handelen over vergulding en verering. Afbeeldingen van afgedankte printers, scanners en lampen druk ik af op koel blauw papier zodat de drager een relatie aangaat met onderwerpen als tl-licht en scannen. Dit is altijd een uiterst afgewogen keuze. Deze onconventionele manier van afdrukken en vooral de handmatigheid van grafische drukexperimenten krijgt een steeds belangrijker rol binnen mijn werk. Hierbij maak ik tevens gebruik van de afgedankte printers zélf (inclusief haar gebreken), dito drukwerk en papier. Dit tekent mijn voorkeur voor eenvoudig materiaalgebruik, eenvoudige camera’s en kopieermachines in de supermarkt evenals de laserprinter voor kantoorgebruik. Deze manier van werken resulteert in tentoonstellingen, boeken, boekmodellen en unieke posteredities. In mijn fotografisch werk zoek ik niet naar een vorm waarbij ik door middel van narratieve elementen commentaar aan beelden toevoeg; maar naar beelden die in alle stilte dermate gelaagd zijn; dat zij in hun helderheid zélf dit commentaar worden."

From March 2013 until March 2014 artist Stephan Keppel resided in Atelier Holsboer in Paris and the Van Doesburg House in Meudon, and worked there on the photographic project Entre Entree. His project focuses on the area around the infamous ring road of Paris, the Boulevard Périphérique, where Keppel spent days driving lap after lap. He drove past the heavily polluted facades like the needle of an old record player, picking up images and materials as if was dust.
Keppel is open to be surprised by the imagery at site, allowing coincidence to take up a role in his practice, and subsequently work with these images prolonged and intensively. In the end his works appear to be modest markers that uncover something of the soul of the city. 
     
 
     
 
Stephan Keppel


expositie 2014
expositie 2012
cv
www.stephankeppel.com

Alexandra Crouwers
Daan Paans
Karianne Bueno
Krista van der Niet
Lana Mesic
Marleen Sleeuwits
Nadine Stijns
Pierre Derks
Rob Wetzer
Sarah Carlier
Sjoerd Knibbeler

Thomas KuijpersAdam Jeppesen
Aram Tanis
Ahmet Polat
Amber Isabel
Andrew Phelps
Anke van Iersel
Anke Muijsers
Anouk Kruithof
Aram Tanis
Bao Yao Fei
Charlotte Lybeer
Charlott Markus
Christian Kryl
Clare Strand

Cristina de Middel
David Elshout
David Graas
Edwin Deen
Eva Flendrie
Femke Dekkers
Freudenthal/Verhagen
Gijs Kast
Gluejeans
Henri van Nuenen
Indre Klimaite
Ilona Plaum
Iris Vetter
Isabella Rozendaal
Jan Rosseel
Johan Gustavsson
Julia Gunther
Karin Mientjes
Koen Hauser
Larissa Sansour
Lucian Wester
Marsel Loermans
Martyn F. Overweel
Mary Sibande
Masood Kamandy
Maurice van Es
Mémé Bartels
Natascha Libbert
Newsha Tavakolian
Peter de Krom
Pim Leenen
Pinar & Viola
Popel Coumou
Rachel de Joode
Rodrigo Marcondes
Rune Peitersen
Ruth van Beek
Sander Reijgers
Sara-Lena Maierhofer
Sara Vrugt
Stephan Keppel
Taisuke Koyama
Takashi Kawashima
Timon van der Hijden
Tine Guns
Waheeda Malullah
Xiaoxiao Xu 
     

 

   
     
 
  Copyright (C) 2017 Liefhertje en De Grote Witte Reus Den Haag / All rights reserved / Disclaimer
Thanks to: Europese Unie, Gemeente Den Haag, Stroom Den Haag, Hofstad Hosting
  Hier wordt geïnvesteerd in uw toekomst.
Dit project is mede mogelijk gemaaktmet steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie.